tirsdag 1. mars 2011

Eg gler meg!

I dag er det 1. mars og den første dagen i den første vårmånaden. Då passa det fint å hiva seg med på Moseplassen si utfordring "Hva gleder du deg til i hagen i år?"

Det er så utrulig mykje eg gler meg til, så dette trur eg blir eit langt innlegg..

Først og fremst gler eg meg til krokusane og tulipanane som eg planta i haust kjem opp. Det blir spennande å sjå nye blomar og fargar på ein plass eg ikkje har hatt blomar før.

Å planta frø og blomar i krukker og kar gler eg meg veldig til. Det er ingenting som er meir spennande på denne årstida enn å sjå nye spirer som kjem opp av jorda!


Eg gler meg og til at denne karen skal få fersk løvetann kvar dag. Det er det beste han veit, og er det ei avling som aldri sviktar, så er det løvetannen!


Eg gler meg også til å besøka sommarplassen vår igjen, som er ein holme i Hardanger. Her har mamma og pappa laga mange fine hagar og skråningar med blomar, trapper og lykter.  
I tillegg veks det masse fine  blomar der, som eg aldri ser ellers. Ifølge far min er det visst ei naturleg blomstereng som veks der. Denne er han veldig opptatt av å bevara, derfor klipper me ikkje graset før denne er utblomstra. Det var også her eg kunne plukka og eta markjordbær for første gong, og det er fortsatt like spennande kvart år.
Sist, men slett ikkje minst, gler eg meg til å ligga strekk ut på terassen og nyta varmen og denne utsikta mens eg høyrer på radioen, plenklipparar, fuglekvitter og glade ungar.

Jepp, eg gler meg! I går var det nydelig vær her, i dag regnar det. Men det gjer ingenting. Det går rette veien no, og eg fekk jammen litt vårfornemmelse bare av å skriva dette innlegget. No trur eg rett og slett eg går i gong med sying av puter til hagemøblane. Sjølvsagt i spreke vårfargar!

Ha ein fin første vårdag!
Og i dag kan eg vel trygt signera med
Vårglad:)


Fleire bidrag og informasjon om konkurransen finn du her10 kommentarer:

 1. Jeg blir vårglad av ditt flotte innlegg med vakre bilder og herlige kommentarer! Vi har også fått noen nye sitteplasser i hagen, og en ekstra terasse som ikke ble tatt i bruk i fjor høst pga været. Det jeg gleder meg aller mest til er lysthset som skal komme. Blir nok en blanding av lysthus og drivhus, og jeg har allerede flere saker som skal få bo der. Ha en fin tirsdagskveld, klem fra Mona

  SvarSlett
 2. Hei.Ja nå går det fort fram til vår og sommer.Deilig.Tusen takk for titten.Kjempe nydelige bilder.Riktig vår og sommer.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 3. Mye å se frem til ja :)
  En slik plass i hardanger skulle jeg gjerne hatt, idyll!

  Takk for at du deler hagegledene dine med oss :)

  SvarSlett
 4. Jajaja til alt, jeg er helt med på drømmene dine :-)
  Og nå går det veldig fort! Noen ganger lurer jeg på om akkurat denne tiden er den beste, når vi enda venter...

  SvarSlett
 5. Nydelege tilbakeblikk!

  Kos deg med putesying og sommardraumar!!

  SvarSlett
 6. Åhh så nydelige bilder. Skjønner godt du gleder deg. Det går fort nå - heldigvis! Ha en fin helg!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 7. Så utrolig fin verandakasse du hadde der! En sånn kunne jeg også tenkt meg =) Og for et flott sommersted. Ikke noe er som å bo nær sjøen, om sommeren! Nydelig!

  SvarSlett
 8. Hærlig! Det er balsam for sjelen å se og lese slikt :)

  SvarSlett
 9. Mye å glede seg til. Så spennende med den blomsterengen i Hardanger. Det er jo en vakker lansdel også. Terrassen din var også veldig trivelig. Lykke til i konkurransen

  SvarSlett
 10. Mmm, herlig! Også en sø kjekk en kanin! Tror nok de også gleder seg til sommer ja! Lykke til i konkurransen :)

  SvarSlett